•  Fraktfritt vid köp över 2000 kr
  •  Snabb leverans 1-3 arbetsdagar
  •  Brett sortiment
  •  Konkurrenskraftiga priser

Välja rätt kasse med tryck!

Att välja rätt kasse till sin verksamhet är viktigt, kassen skall återspegla det intryck ni vill ge.
Era kunder har gjort ett aktivt val att handla hos just er och vill oftast visa det på vägen hem - med eget tryck på kassen blir era kunder vandrande reklampelare för er!

Innan ett beslut om vilken kasse med tryck som passar just er ska bestämmas är det bra att ta ställning till nedanstsående 4 punkter.

Vilken storlek?
Fundera igenom vad som ska få plats i kassen. Tänk även på att lämna lite utrymme till luft så att kassen inte blir sprängfylld med de tänkta varorna. Vi anger alla våra mått enligt formeln: Bredd x Djup x Höjd.

 

Hur många?
Olika slags kassar kräver olika antal när det gäller tryck.
Plastkassar kräver t.ex. minst 5.000-10.000 kassar beroende på modell och storlek.
Papperskassar, lyxkassar och tygkassar går däremot att få i mindre antal, från ca 250st. Dock ska man ha i minne att oavsett modell så blir priserna lägre ju fler kassar man beställer.

Men även om priset per kasse blir billigare ju fler man beställer så måste man även ta hänsyn till hur mycket plats det finns för att lagerhålla kassarna. Vi brukar därför rekommendera att en beställning ska grunda sig i en beräkning av hur många kassar som kan tänkas behövas inom de närmaste 12-24 månaderna. På så vis riskerar man inte heller att stå med för många kassar i det fall att man vill ändra något i det tryckta motivet.
 

Papper, lyx, tyg eller plast?
Här får man tänka både praktiskt och utseendemässigt. Vad ska kassen användas till och på vilket sätt? Därtill är materialets inverkan på miljön en viktig fråga för många idag. Bland papperskassar kan man välja mellan vanligt fsc-märkt papper, återvunnet papper eller tjockare, bestruket papper vilka vi kallar för lyxkassar. Eller kanske är det en tygväska som passar er bäst som kan användas många gånger om!  

Från och med 1:a maj 2020 kommer plastkassar avsedda för att packa eller bära hem varor i att beskattas med 3 kr per kasse. Är man ändå intresserad av plast kan det vara bra att ha i åtanke att de senaste rekommendationerna säger att återvunnen plast ger samma påverkan på miljön som papperskassar. Detta eftersom kassar i återvunnen plast återbrukar den plast som redan finns och på så sätt bidrar till att återbruka jordens resurser. Dock faller även plastkassar gjorda av återvunnen plast under lagen om plastskatt och kommer att beskattas med 3 kr per påse. 


Logga och tryckfärger?

Fundera igenom vad ni vill ge för budskap/intryck med kassen. Vi rekommenderar att budskapet ska vara så enkelt som möjligt för att det ska va lätt att uppfatta. Bra att känna till för den som beställer kassar med tryck för första gången är att när motivet ska tryckas måste en kliche tas fram. Detta innebär en engångskostnad, något som alltså inte behöver betalas igen vid ett omtryck, såvida inte motivet har förändrats.

Slutligen, en kasse av bra kvalité med ert företags logga är den perfekta reklampelaren!

Vill ni ha hjälp eller tips på hur er kasse med tryck kan bli verklighet hjälper vi gärna till.
Kontakta oss på 0498-770661 eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

Produkter

Handla

Information